Škola tenisa

Volite sport i tenis? Želite naučiti igrati i natjecati se? Pristupite našoj ljetnoj školi tenisa u Đakovu i ostvarite svoje želje! Iskusni treneri upoznat će vas s osnovama tenisa te vas kroz mečeve i napredne tehnike dodatno usavršiti. Našu školu tenisa mogu pohađati djeca, odrasli i rekreativci.

Zašto je tenis idealan sport za djecu?

Djeca na tenis mogu krenuti već u dobi od 4 godine. Stručnjaci smatraju tenis odličnim sportom za djecu iz razloga što utječe na razvoj bitnih sportskih i socijalnih vještina.

Tenis je kompleksan sport koji pomaže u razvoju motorike i koordinacije djeteta. Dijete, kao i svaki pojedinac, razvija brzinu, spretnost, agilnost (sposobnost promjene pravca), eksplozivnost (brzina reakcije) i fizičku izdržljivost. Sve nabrojeno može biti benefit i u nekim drugim sportovima. Još neke konkretne stvari koje će dijete učiti za vrijeme treniranja tenisa su:

  • hvatanje, bacanje i udaranje (usmjeravanje) lopte
  • hvatanje i udaranje lopte u trku - jedan od najvećih izazova u tenisu
  • ritam kretanja - osjećaj za ritam (ritmično kretanje) i tajming (izbor trenutka)
  • procjene odskoka (rotacija, vjetar) i putanje kopte
  • aerobna (snaga) i anaerobna (kondicija) izdržljivost - razvijaju se obje vrste izdržljivosti

Poticanje mentalnog razvoja

Osim motoričkih sposobnosti, u tenisu je vrlo bitna i psihofizička sposobnost. Potiče se koncentracija djeteta kroz predviđanje putanje lopte kao i fokusiranjem na kompletnu igru i teniski meč, a s obzirom da je tenis individualni sport, samim timezahtjeva i razvoj samopouzdanja, sposobnosti djelovanja pod pritiskom, sposobnost nošenja s uspjehom (a i neuspjehom i razočaranjima!). Znanstveno je dokazano da se djeca koja se nauče nositi s pobjedama i porazima kasnije u životu lakše nose s raznim životnim situacijama.

Razvoj socijalnih vještina

Djeca na teniskim treninzima i teniskim natjecanjima (samostalnim i timskim) upoznaju prijatelje i borave u zdravoj okolini u kojoj se razvija timski i sportski duh, jer u tenisu postoje samostalna natjecanja, natjecanja u parovima i natjecanja u timovima kroz razna školska i klupska prvenstva, kao i pojedinačne turnire. Kroz odlaske na turnire dijete upoznaje druge sredine i gradove, što može pomoći kod promjene sredine (odlazak u školu ili na fakultet).

Vjerojatno najveća prednost tenisa u odnosu na druge sportove je ta da se doslovno može igrati doživotno u apsolutno svim dobima života. Nije potrebno puno - samo jedan protivnik, a time se eliminira potreba za organiziranjem dolaska većeg broja ljudi, kao i problemima kada nekoliko osoba otkaže dolazak (svi smo se susreli s tim problemom!).

Pošaljite nam poruku

Za pitanja o klubu, natjecanjima ili ponudama molimo ispunite obrazac. Kontaktirati ćemo Vas nakon obrade poruke.

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »